21 maart 2009

Garden of Silence geopend

Vandaag, 21 maart 2009, is de eerste spade de grond ingegaan. De Garden of Silence is geopend. De tuin kan vele vormen aannemen: bijvoorbeeld een echte tuin of een virtuele tuin. Dit weblog is een virtuele variant van de Garden of Silence. Hij is al direct voor het publiek geopend. Van nu af aan kun je volgen wat er in de tuin zo al gaat groeien en bloeien. Misschien wil je ook zelf wel een nieuwe plant, struik of boom plaatsen door met een verhaal, gedicht, aankondiging of anekdote te reageren. In de leegte van de Stilte kan alles ontstaan.

10 opmerkingen:

 1. Prachtig deze tuin, bezoek het graag voor stukje rust op het digitale net! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Lex,
  Wat een vreugde om jou op deze manier weer eens voor mijn ogen te zien verschijnen!
  En wat een mooie site!
  Die tuin gaat prachtig bloeien, in alle seizoenen.
  Dank je wel,
  Simone.
  PS: Hierbij een kleine bijdrage, voor in de border.

  Het is waar dat in het zaadje
  alles al geborgen is.

  Dus zou je denken dat het paradijs
  weer worden kan wat het ooit was.

  Maar het is groter nog,
  veel groter nog
  wat wij ons dromen kunnen.

  Want worden zal
  wat nieuw is
  en nimmer heeft bestaan.

  (Simone Wils, 19-2-2009)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Lex,

  wat een mooie site heb je geopend! Het laat mij denken... aan de stilte van bergwandelingen, aan de avondwandelingen door het leeg Binnenhof... aan een vroege ochtend in een boeddhistisch klooster, kort daarvoor dat alle mensen en dieren wakker worden... aan het verschil tussen "Silence" en "Stillness"... Ik wens je niet alleen veel rust en kalmte maar ook veel innerlijke kracht met de stilte!

  Liefs van Libor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gedachten van Ali Authman over zijn strijkkwartet Galènè (2009)

  Galènè ('windstilte', 'gladde zee')

  'Er verhief zich daar geen enkele golf, geen grote en geen kleine, rondom was een blanke, spiegelgladde zee.' (Homerus - Odyssee)

  Stilte... er is windstilte op zee, een spiegelgladde zee. Is dat niet een muziekstuk op zichzelf? Het ruikt naar diepte, vertelt over vreugde en lijden van de mens. Elke druppel regen is als een melodie die alle wezens van binnen raakt, een deel van onze muzikale kosmos.

  Ik probeer in mijn muziek de stilte te benaderen die in elk mens is, de stilte die we in elke waterdruppel horen en waarnemen. Maar door alles wat we de natuur hebben aangedaan, kunnen we deze kosmische muziek in de natuur en in onszelf vaak niet meer horen.

  Wij mensen verlangen veel en stellen teveel eisen aan de natuur om ons heen; hierdoor vergeten we soms onze menselijke natuur en zijn we hebberige wezens geworden. Het is echter nooit te laat om terug te keren naar jezelf en even naar de stilte van je innerlijke stem te luisteren.

  Laat je met klanken op een oneindige zee meedrijven en word één met de klanken en het water. We zijn water, we verdampen, komen terug als regen en bevriezen vervolgens op de polen. Maar altijd blijven we deel van de stille, gladde zee...

  Kabir zegt: 'Ik lach wanneer ik hoor dat de vis in het water dorstig is.'

  Bron: Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag 2009

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'Op muziek volgt de stilte, niet? Het stuk is uit, de stilte geeft dan een extra accent aan de zojuist gehoorde muziek. Eigenlijk zou het dan stil moeten blijven. Geen applaus. Geen complimenten. Stilte hoort bij muziek.'

  Youri Egorov

  Bron: Jan Brokken - In het huis van de dichter

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lieve Lex,


  De volgende woorden kwam ik een poos geleden tegen:

  Zodra je jezelf vertrouwt, zul je weten hoe je moet liefhebben.

  Dit werkelijk kunnen ervaren, geeft een ongekende rust. Het hoofd wordt stil, het hart kan rustig kloppen en de blik kan zich naar buiten richten.

  Dank je dat je mij deelgenoot hebt gemaakt.

  Liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ha Lex,

  Ik hoorde je stem zondag.Mooi, zoekend.Uiteindelijk verras je me met een strookje papier.Schuchter geschreven,gescheurd uit een schoolschrift, nou ja lijntjespapier, met je stille tuin als site.
  Ik gaf je al aan dat ik de tuin voor me zie.
  Neem maar contact met me op.
  Frits de Wolff

  BeantwoordenVerwijderen
 8. stille tuin lex.je stem klonk mooi afgelopen zondag.daarbij paste een schuchter beschreven strookje papier,uit een schoolschrift gescheurd? Mijn stilte tuin, zei je.

  Zou dit in Amsterdam-Noord passen?

  Neem maar contact op.

  groet,

  Frits de Wolff

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pien van Lambaart14 juni 2010 om 10:05

  Lieve Lex, wil je even laten weten dat ik regelmatig op je site kijk en er iedere keer weer door geinsprireerd ben. Onlangs ook de film 'as it is in heaven' gekeken, prachtig!Wat een bijzondere film. Hoop dat alles goed met je gaat, ik blijf je tuin volgen. Dank voor deze plek die jij hebt gecreeerd. Liefs en groetjes, Pien (van de Munay Ki workshops)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Lex,

  Zoekend kwam ik op je site, zocht waar die tuin dan was, zag water druppelen en keek verder. Oh dacht ik, natuurlijk, dit IS de tuin al.
  Ik was in deze tuin terechtgekomen omdat ik 'toevallig' muziek van Ali Authman was tegengekomen en woorden van Rumi en ik wilde meer weten over hem. Dank je wel dat ik in deze tuin mocht rondwandelen, dat ik dit besef,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen